archived page

Sprejem za svojce padlih in ranjene v vojni za Slovenijo

Brdo pri Kranju, 5.1.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter za ranjene v vojni za Slovenijo (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter za ranjene v vojni za Slovenijo. Predsednik je ob tej priložnosti poudaril, da jim je domovina hvaležna za njihov prispevek in žrtve v prizadevanjih za neodvisnost in samostojnost Republike Slovenije.

Predsednik je dejal, da se moramo vseh izkušenj iz časa osamosvojitvene vojne spominjati tudi zato, ker imamo pred sabo nekatere težke naloge, v katerih bo treba zagotoviti večjo stopnjo zrelosti in enotnosti v naših skupnih prizadevanjih za izhod iz krize. Ob tem je izrazil upanje, da bodo pogovori o sestavi vlade uspešni in da se doseže močno zavezništvo za reforme, ki nas čakajo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter za ranjene v vojni za Slovenijo (foto: Nebojša Tejić/STA)V imenu prisotnih se je predsedniku zahvalil nekdanji policist Jože Romšak, ki je dejal, da dogodkov ob osamosvajanju Slovenije gotovo ne bodo pozabili, saj z njimi tako ali drugače živijo vsak dan. Ob tem je izrazil upanje, da bodo primerne pozornosti države in njenih predstavnikov deležni tudi v bodoče.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani