arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor je danes v državni zbor posredoval predlog za imenovanje prof. dr. Marka Pahorja za viceguvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 25. 11. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v petek, 25. novembra 2022 predsednici Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urški Klakočar Zupančič posredoval predlog za imenovanje člana Sveta Banke Slovenije - viceguvernerja.

Guverner Banke Slovenije mag. Boštjan Vasle je namreč predsednika republike Boruta Pahorja konec avgusta 2022 obvestil, da 28. februarja 2023 poteče mandat viceguvernerju Jožefu Bradešku.

Po presoji kandidatur, prispelih na javni poziv in po opravljenih posvetovanjih z vodji poslanskih skupin v državnem zboru, se je predsednik republike Borut Pahor odločil, da za mesto člana Sveta Banke Slovenije - viceguvernerja predlaga kandidata prof. dr. Marka Pahorja, rednega profesorja na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Predsednik republike ocenjuje, da je kandidat zaradi svojega strokovnega znanja in dolgoletnih izkušenj, tako v domačem kot mednarodnem okolju, primeren kandidat za predlagano mesto. Iz dosedanjih pogovorov je mogoče sklepati, da uživa tudi zadostno podporo za izvolitev v državnem zboru.

Kandidat za mesto člana Sveta Banke Slovenija - viceguvernerja se bo še pred odločanjem v državnem zboru predstavil javnosti na javni predstavitvi v Predsedniški palači predvidoma v ponedeljek, 5. decembra 2022.