arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor v Nazarjah: "Solidarnost je naše največje bogastvo" 

Nazarje, 16. 3. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Nazarjah udeležil dobrodelne prireditve "Za smeh v otroških očeh" na Osnovni šoli Nazarje.

Gospa Vesna Lešnik, ravnateljica Osnovne šole Nazarje, se je zahvalila predsedniku republike Borutu Pahorju, da je s svojo  udeležbo podprl projekt, s katerim vsem učencem šole omogočajo udeležbo na vseh obšolskih aktivnostih, ne glede na socialni položaj družine, iz katere izhajajo: "Vizija naše šole je biti šola za življenje. S projektom 'Za smeh v otroških očeh' že devet generacij otrok lahko dodatno plemeniti svoje znanje."

Predsednik republike se je zahvalil ravnateljici šole, Vesni Lešnik, in Mateju Pečovniku, županu Občine Nazarje, za vsa plemenita dejanja, s katerimi skupaj s sodelavci povezujejo skupnost. "Ob tej priložnosti vam poklanjam slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike, kot hvaležnost in hkrati spodbudo za vse dobro, kar ste in še boste naredili za našo skupnost," je dejal predsednik Pahor ter poudaril, da je solidarnost naše največje bogastvo. "Ta solidarnost omogoča otrokom, da razvijajo svoje talente. Hvala, da našo skupnost povezujete, spodbujate in jo navdihujete s plemenitimi vrednotami," je zaključil nagovor predsednik Pahor.

Skoraj tisoč ljudi je nocoj z obiskom podprlo dobrodelno prireditev. S sredstvi, zbranimi z vstopnino dobrodelnega koncerta in prostovoljnimi prispevki za pecivo so omogočili vsem učencem, da se bodo lahko udeležili šole v naravi, športnih dnevov, naravoslovnih dnevov, strokovnih ekskurzij in drugih šolskih vsebin, pri katerih je potrebno plačati prevoze, vstopnine, smučarske in plavalne tečaje in druge stroške, ki jih po navadi vsaj delno ali v celoti pokrivajo starši.

Predsednik republike na dobrodelni prireditvi "Za smeh v otroških očeh" na Osnovni šoli Nazarje.
Foto: Amže Malovrh/STA