arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor Radetu Šerbedžiji predal listino o častnem pokroviteljstvu nad Bled Film Festivalom 2015

Ljubljana, 30. 1. 2015 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel ekipo Bled Film Festivala, ki bo od 16. do 20. junija letos na Bledu. Radetu Šerbedžiji, predsedniku Bled Film Festivala, in Dunji Klemenc, producentki Bled Film Festivala, je predal častno pokroviteljstvo nad festivalom, ki ustvarja čudovito filmsko zgodbo, promovira najnovejše in kakovostne filme svetovnega formata, posebno pozornost pa namenja pomenu vode in ohranitvi vodnih virov. Srečanja sta se udeležila tudi pobudnika ter ustanovitelja festivala Marko Gajić in Danijel Utjesanovič.

Predsednik republike Borut Pahor Radetu Šerbedžiji predal listino o častnem pokroviteljstvu nad Bled Film Festivalom 2015
Foto: Danijel Novakovič / STA

Rade Šerbedžija se je predsedniku republike zahvalil za podporo, ki jo je že lani izkazal festivalu. Poudaril je, da je festival na dobri poti, da pa bo zares osvojil Slovenijo, v kolikor ga bodo mladi vzeli kot svojega. V ta namen bodo prireditelji letos še aktivneje pristopili k spodbujanju prostovoljstva med mladimi v času filmskega festivala.

Predsednik republike Borut Pahor Radetu Šerbedžiji predal listino o častnem pokroviteljstvu nad Bled Film Festivalom 2015
Foto: Danijel Novakovič / STA

Marko Gajić, pobudnik in ustanovitelj festivala, se je zahvalil predsedniku Pahorju za izkazano podporo in zaupanje. Prepričan je, da so lani postavili dobre temelje za kakovosten festival, ki bo povezoval filmsko industrijo in ekologijo. Letos bodo pred uradnim pričetkom festivala v sodelovanju s fundacijo Water.org, katere soustanovitelj je oskarjevec Matt Damon, izvedli različne aktivnosti z namenom ozaveščanja o pomenu in ohranjanju čistih voda.

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da je pred dvema letoma, ko so se nanj prvikrat obrnili ustvarjalci Bled Film Festivala, dvomil o njegovem uspehu. »A ko sem si lani, kot častni pokrovitelj, ogledal otvoritev festivala, sem vedel, da je ta festival na Bledu, ki govori o ohranjanju slovenskih in svetovnih voda, čudovita filmska zgodba, ki ima prihodnost. Zato sem tokrat z velikim veseljem sprejel častno pokroviteljstvo nad letošnjim festivalom in želim gospodu Šerbedžiji in vsem, ki ta festival soustvarjajo, znova eno lepo, doživeto poglavje Bleda, filma in zavedanja o pomeni voda,«, je dejal predsednik republike in dodal, da smo lahko ponosni, da imamo v Sloveniji festival, ki si je za osrednjo temo vzel pomen vode, saj voda pomeni prihodnost.

Predsednik republike Borut Pahor je častno pokroviteljstvo nad festivalom sprejel že lani, ko je sodeloval tudi pri čiščenju Blejskega jezera, ki so se ga poleg blejskih potapljačev udeležili osnovnošolci tamkajšnje osnovne šole.