arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Udeležbo na izrednem vrhu voditeljev Brdo Brijuni Process tudi uradno potrdil predsednik Evropskega sveta Donald Tusk

Ljubljana, 16. 11. 2015 | sporočila za javnost, Brdo Brijuni Process

Na skupno povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in predsednice Republike Hrvaške Kolinde Grabar Kitarović, ki sta ga poslala kot voditelja Brdo Brijuni Process, je danes udeležbo na izrednem vrhu voditeljev Brdo Brijuni Process tudi uradno potrdil predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.
Pred dnevi je na skupno povabilo slovenskega predsednika in hrvaške predsednice udeležbo na izrednem vrhu, ki bo 25. novembra v Zagrebu, potrdil podpredsednik Združenih držav Amerike Joe Biden. Gre za izredno srečanje najvišjih političnih predstavnikov Evropske unije, ZDA, Slovenije, Hrvaške in držav regije Zahodnega Balkana na temo globalnih varnostnih izzivov. Tudi nedavni teroristični napadi v Parizu dajejo prizadevanjem visokih predstavnikov sodelujočih držav odgovorno nalogo, da si usklajeno prizadevajo za ohranitev stabilnosti, miru in varnosti v tem delu Evrope.

Doslej so bili gostje neformalne iniciative Brdo Brijuni Process predsednik Francoske republike François Hollande, kanclerka Zvezne republike Nemčije Angela Merkel in avstrijski predsednik Heinz Fischer.