arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Mariboru: "Želim vam, da postanete zgled tudi drugim"

Maribor, 30. 8. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Mariboru udeležil slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za gradnjo naprave za obdelavo mešanih komunalnih odpadkov. Predsednik republike je imel ob tem slavnostni nagovor.

Predsednik republike se je zahvalil Cvetu Žaliku, direktorju podjetja Snaga, in Andreju Fištravcu, županu Občine Maribor, da sta ga povabila k slovesnosti in lahko tako danes vsi skupaj praznujejo pričetek gradnje sodobne sortirnice odpadkov v regiji. "Kot mi je bilo predstavljeno, je sortirnica pomemben dejavnik v uresničevanju koncepta krožnega gospodarstva mesta Maribor, ki je bil prepoznan kot primer dobre prakse tudi na evropskem tednu regij in mest v Bruslju," je dejal predsednik Pahor in dodal, da se lahko pričakovanih rezultatov upravičeno veselimo, saj pomenijo pomemben korak za višanje kakovosti bivanja v mestu in za nižanje stroškov bivanja. "Vsem Mariborčanom želim, da začrtani projekt uresničite s čim manj zapleti in v postavljenih časovnih in finančnih okvirih in postanete zgled tudi nekaterim drugim mestom v Sloveniji in Evropi," je govor zaključil predsednik republike. 

Projekt bo po besedah direktorja Žalika podjetju Snaga omogočil razvoj, odprl nove poslovne priložnosti, Maribor pa bo zaradi ravnanja z odpadki po strategiji krožnega gospodarstva ostal čisto, zdravo in zeleno mesto. Hkrati projekt pomeni tudi varna delovna mesta in razvoj novih, zelenih delovnih mest. Župan Fištravec pa je v svojem nagovoru poudaril, da je današnje polaganje temeljnega kamna prvi korak pri uresničevanju vizije krožno-gospodarskega delovanja mesta.

Predsednik Pahor se je udeležil slovesne položitve temeljnega kamna naprave za obdelavo mešanih komunalnih odpadkov v Mariboru
Foto: Bor Slana/STA