arhivska stran
SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor malim bolnikom: »Zame ste veliki junaki«

Ljubljana, 8. 10. 2014 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor je danes ob Tednu otroka obiskal otroke na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Spremljal ga je medvedek, maskota Dobrodelnega projekta Nasmeh za bolne in socialno ogrožene otroke, in skupaj sta malim pacientom podelila medalje za pogum.

Predsednik republike je otrokom dejal, da so zanj veliki junaki in bodo, ker sreča spremlja pogumne, tudi premagali zahtevno življenjsko situacijo, s katero se skupaj s starši soočajo. Zahvalil se je tudi zdravniškemu osebju, ki predano skrbi, da so na njihovih obrazih nasmeh in dobra volja.

Predsednik republike Borut Pahor med malimi junaki na Pediatrični kliniki v Ljubljani
Foto: Nebojša Tejić / STA

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da je bil v Sloveniji storjen velik napredek, da se cilji zastavljeni v Konvenciji o otrokovih pravicah, ki bo letos praznovala 25 let, uveljavljajo. A še vedno, tako predsednik, nikoli ne smemo reči, da smo z njimi docela zadovoljni. Ob Tednu otroka je predsednik republike spomnil tudi na pogovore z mladimi o prihodnosti v okviru projekta Slovenija 2030. »Med mladimi veje pristen optimizem. To je generacija, ki je s krizo zrasla in se znotraj nje obnaša pogumno in z vero zre v prihodnost. To je generacija, ki se zanaša sama nase in ne pričakuje pokroviteljskega odnosa od drugih. To je zelo pogumna generacija in mi jim tega poguma ne smemo vzeti. Pomagati jim moramo, da to željo, da spremenijo stvari, uresničijo načrte. Naloga družbe in države je, da jim to omogočimo,« je izjavo zaključil predsednik republike.